Viola - Blauw Wit'81

Welkome zege Viola bij Blauw Wit’81

Door een 1-3 overwinning op Blauw Wit’81 kon Viola zondag weer eens een driepunter bijschrijven aan het puntentotaal. Met twee doelpunten had Niek van Hoek een belangrijk aandeel in deze zege.

Op bezoek in de Moer kwam Viola zondag het best uit de startblokken. Na een klein kwartier spelen leverde dit de Alphenaren de openingstreffer op. Een slippertje in de Moerse defensie werd op aangeven van Justin Meeuwsen, alleen voor de doelman afgestraft door Niek van Hoek. Viola behield vervolgens een licht veldoverwicht en was via schietkansen van Justin, Tim Vissers en Remco Meeuwsen het dichtst bij een tweede treffer. Ook de thuisploeg kwam niet verder dan een aantal afstandspogingen, welke Sander van Hees niet in de problemen brachten. De ruststand bleef hierdoor steken op 0-1.

Ook na de rust bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het waren opnieuw de Alphenaren die het doel snel wisten te vinden. Uit een lage voorzet van Justin schoot Jelle Oomen binnen het uur van dichtbij raak (0-2). Loerend op een derde treffer koesterde Viola deze voorsprong vervolgens. Toch waren het de gastheren die halverwege de tweede helft terug in de wedstrijd kwamen. Een vrije trap werd bij de tweede paal binnengekopt. Nadat de Alphenaren kort na de aansluitingstreffer enkele keren goed weg kwamen, was het Niek die de wedstrijd met nog zo’n tien minuten op de klok op fraaie wijze in het slot gooide. Vanaf een meter of dertig plaatste hij de bal over de ver voor zijn doel gepositioneerde Moerse doelman heen (1-3). In het slot van de wedstrijd verzuimde Viola nog verder uit te lopen. Met name Sjors van den Broek was nog dicht bij een vierde treffer. Komende zondag ontvangt Viola nummer twee TSV Gudok in eigen huis.

Opstelling: Sander van Hees, Joris Willemse, Bart Laurijssen, Jack van der Vloet, Brent van Tilborg, Cobus Leyten, Remco Meeuwsen, Tim Vissers (85e min. Stijn Lauwers), Justin Meeuwsen (70e min. Sjors van den Broek), Niek van Hoek, Jelle Oomen (60e min. Michiel van Os).