In een spectaculaire wedstrijd stond Viola zondag na maar liefst 13 doelpunten met lege handen tegen SV Reeshof. Tot viermaal toe repareerde de Alphenaren een achterstand, maar een zevende Tilburgse treffer in de absolute slotfase was Viola toch te machtig (7-6).

Het doelpuntenbal in de Reeshof begon in het voordeel van Viola. Sjors van den Broek strafte een fout in de verdediging af middels een boogbal over de Tilburgse doelman. Een kleine tien minuten later hadden de gastheren de achterstand via twee treffers alweer omgebogen in een voorsprong, waarna Justin Meeuwsen de stand via een inzet van dichtbij in de korte hoek weer gelijk trok. Niet veel later leek de thuisploeg via twee treffers definitief afstand te nemen van Viola, maar met enig fortuin viel een voorzet van Justin kort voor rust via de doelman bij de tweede paal binnen, waardoor de achterstand werd teruggebracht tot één treffer (4-3).

Na de rust hadden de Alphenaren een licht veldoverwicht, wat na een klein uur spelen leidde tot de gelijkmaker. Tim Oomen rondde alleen voor de doelman beheerst af in de linkerbenedenhoek. Viola leek vervolgens door te kunnen drukken, maar toch was het de thuisploeg die zo’n twintig minuten voor tijd opnieuw op voorsprong kwam. Viola toonde vervolgens wederom veerkracht en kwam via een geplaatste bal van Sjors via de binnenkant van de paal opnieuw langszij (5-5). Kort voor tijd waren het de gastheren die toch weer op een beslissende voorsprong leken te komen, nadat de organisatie bij Viola achterin even weg was. Voor de vierde keer deze middag kwamen de Alphenaren, nadat de reguliere speeltijd al was verstreken, via opnieuw Sjors wederom langszij. Nadat de door de leidsman aangekondigde slotminuut vervolgens al lang en breed was verstreken trokken de gastheren middels hun zevende doelpunt toch nog aan het langste eind en stond Viola met lege handen (7-6). Komende zondag krijgen de Alphenaren gelijk kans op eerherstel, als SV Reeshof op bezoek komt in Alphen.

Opstelling: Peter Bogaards, Brian Bijlsma, Bart Laurijssen, Max Graafmans, Tim de Jong, Martijn Stabel (70e min. Michiel van Os), Remco Meeuwsen, Sander Verschueren, Justin Meeuwsen (80e min. Stijn Lauwers), Tim Oomen, Sjors van den Broek.