Op de slotdag van de competitie wist Viola een prima tweede seizoenshelft zondag geen extra glans te geven in de vorm van de derde periodetitel. Een 1-1 gelijkspel tegen RKDSV was zoals verwacht niet voldoende omdat de concurrenten hun wedstrijden wel winnend afsloten.

Nadat het kampioensfeest van Viola 2 losbarstte op sportpark Alpheim nam Viola het in eigen huis op tegen het in punten gelijkstaande RKDSV. In een gelijk opgaande wedstrijd waren de beste kansen in de openingsfase voor Viola. Cobus Leyten trof binnen het kwartier tweemaal de lat uit een schot vanaf de rand zestien en uit een inzet van dichtbij. Aan de andere kant bleven ook de gasten uit Diessen niet ongevaarlijk, maar Sander van Hees hield zijn doel schoon. Doordat ook de Alphenaren het net niet meer wisten te vinden werd er met een 0-0 tussenstand gerust.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Viola drong geleidelijk aan, maar wist het de Diessense doelman aanvankelijk niet moeilijk te maken. Ook RKDSV kwam niet verder dan enkele halve kansen, waardoor de spanning tot het einde in de wedstrijd bleef. Na enkele aanvallende wissels aan Alphense zijde profiteerde de gasten met nog zo’n tien minuten spelen van de geboden ruimte, door de 0-1 op het scorebord te zetten. Een minuut of vijf later mocht Viola toch nog hopen op een goede afloop, nadat het op gelijke hoogte kwam. Een voorzet van Tim Vissers werd in de verre hoek binnengekopt door Tim Oomen (1-1). Doordat alleen een overwinning volstond zochten de Alphenaren in de resterende minuten nog naar de winnende treffer. Deze bleef helaas uit, waardoor Viola de derde periodetitel en dus ook nacompetitievoetbal uit handen zag glippen en het dus ook komend seizoen weer te bewonderen zal zijn in de vierde klasse.

Foto: Andy Kleiren

Opstelling: Sander van Hees, Joris Willemse (85e min. Tim Vissers), Bart Laurijssen, Max Graafmans, Brent van Tilborg, Roel Philipsen (75e min. Justin Meeuwsen), Peter Adriaansen, Martijn Stabel (75e min. Jelle Oomen), Niek van Hoek, Cobus Leyten, Tim Oomen.