Chaam - Viola

Derbyzege Viola tegen Chaam

Op bezoek bij buurman Chaam boekte Viola zondag de eerste competitiezege van dit seizoen. In een vermakelijk duel zette de Alphenaren het veldoverwicht uiteindelijk om in een 0-3 eindstand.

Rechtstreeks vanaf de aftrap kreeg Viola via Tim de Jong gelijk een grote kans op een voorsprong. Nadat hij de Chaamse doelman voorbij was gestreefd trof hij het zijnet uit een lastige hoek. Viola bleef vervolgens aandringen waardoor een snel openingsdoelpunt in de lucht hing. Nadat de thuisploeg wat beter in de wedstrijd was gekomen, was het na een minuut of twintig alsnog raak voor de Alphenaren. Een corner van Gijs Boers werd bij de eerste paal binnengekopt door Brent van Tilborg. In het vervolg van de eerste helft waren er nog goede mogelijkheden voor Jelle Oomen en Tim om de marge te vergroten. Bij beide stond het vizier echter niet op scherp. Ook de thuisploeg wist nog enkele mogelijkheden te creëren, maar een doelpunt leverde dit niet op, waardoor Viola met een voorsprong de rust in ging.

Na de rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en schommelde het spel op en neer. Opnieuw waren het de Alphenaren die als eerste doel troffen. Het doelpunt van Niek van Hoek werd echter geannuleerd omdat hij een overtreding op de Chaamse doelman zou hebben begaan. Nadat Chaam enkele malen aan de gelijkmaker had geroken was het toch Viola dat de voorsprong verdubbelde. Slap uitverdedigen werd via Niek, door Remco Meeuwsen afgestraft. Naarmate de tweede helft vorderde drong de thuisploeg meer en meer aan. Die keren dat het dan tot aan het Alphense doel wist te komen, stuitte het telkens op Sander van Hees. Net nadat de zuivere speeltijd was volbracht werd een licht vergrijp in de Alphense defensie bestraft met een penalty. Dit buitenkansje werd benut, maar veel te vroeg inlopen van een Chaamse aanvaller werd bestraft met een indirecte vrije trap. Enkele minuten later was het slotakkoord voor Viola. Dankzij goed doorzetten vanaf de rechterflank bekroonde Dries Govers zijn invalbeurt, in twee instanties met een doelpunt (0-3). Komende zondag krijgt Viola in Alphen bezoek van SC Elshout.

Opstelling: Sander van Hees, Joris Willemse, Stijn Lauwers, Jaap Caron, Brent van Tilborg, Martijn Stabel, Cobus Leyten (80e min. Dries Govers), Gijs Boers, Tim de Jong (70e min. Sander Verschueren), Niek van Hoek, Jelle Oomen (60e min. Remco Meeuwsen).