HHC'09 - Viola

1 - 3

Viola ook in Heusden te sterk voor HHC’09

Tien dagen na de 2-1 thuiszege bleek Viola ook in Heusden een maatje te groot voor HHC’09 (1-3). Door deze overwinning houden de Alphenaren de beste papieren in de strijd om de derde periode. Een zege in de laatste competitiewedstrijd tegen RKDSV volstaat.

In een zwakke eerste helft had Viola de handen vol aan de thuisploeg. Het meeste gevaar kwam voor de rust dan ook van de al tot nacompetitie veroordeelde gastheren. Nadat enkele mogelijkheden onbenut waren gelaten was het na een half uur spelen wel raak voor de thuisploeg. Slordig balverlies aan Alphense zijde werd afgestraft. Ondanks dat grote kansen voor Viola uitbleven, kwam het op slag van rust toch terug op gelijke hoogte. Een overtreding op Peter Adriaansen in het zestienmetergebied werd bestraft met een strafschop, welke door Cobus Leyten werd benut (1-1).
Na de thee kwam Viola een stuk beter voor de dag. Mede doordat er na verloop van tijd steeds meer ruimte ontstond leverde dit de Alphenaren meerdere uitstekende mogelijkheden op. Zo werden twee goede schietkansen van Tim Vissers gekeerd en miste een inzet van debutant Tim Oomen van dichtbij de juiste richting. Doordat de thuisploeg via enkele tegenstoten ook niet wist te scoren bleef de gelijke stand lang op het scorebord staan. Zo’n tien minuten voor tijd zette Viola het veldoverwicht dan toch eindelijk om in een tweede treffer. Met een handige kapbeweging speelde Sjors van den Broek zich vlak voor het vijandige doel vrij en schoof hij de bal in de korte hoek binnen (1-2). Nadat een voorzet van Sjors kort voor tijd nog in eigen doel werd gewerkt door een Heusdense verdediger was de wedstijd definitief gespeeld en behouden de Alphenaren de koppositie in de derde periode. Bij een overwinning komende zondag op RKDSV verzekeren de mannen van Frans Tekath zich van een plek in de nacompetitie. Om 14.30 uur wordt er in Alphen afgetrapt.

Opstelling: Sander van Hees, Joris Willemse, Bart Laurijssen, Max Graafmans (75e min. Sjors van den Broek), Jack van der Vloet, Peter Adriaansen, Martijn Stabel (60e min. Roel Philipsen), Cobus Leyten, Tim Vissers, Niek van Hoek, Justin Meeuwsen (65e min. Tim Oomen).