Jong Brabant - Viola

5 - 1

Ruime nederlaag Viola bij Jong Brabant

Viola moest zondag zijn meerdere erkennen in Jong Brabant. In Berkel-Enschot legde de thuisploeg kort voor rust de basis voor een ruime 5-1 overwinning.

Vanaf het eerste fluitsignaal namen de gastheren het heft in handen. Viola had het moeilijk en kwam er voetballend nauwelijks aan te pas. Het werd hierdoor gedwongen om de deur achterin dicht te houden en te gokken op een snelle uitbraak. Nadat de thuisploeg al enkele kansjes onbenut had gelaten was het na ruim een half uur spelen wel raak, nadat door de Alphense defensie werd gesneden. Viola wist hier op haar beurt weinig tegenover te stellen, waardoor geen enkele uitgespeelde kans viel te noteren. Kort voor rust profiteerde Jong Brabant van een tweetal slippertjes aan Alphense zijde, waardoor de wedstrijd al min of meer in het slot werd gegooid (3-0).
Na de thee kwamen de Alphenaren een stuk beter voor de dag. Het hield de thuisploeg stukken beter in bedwang en was zelf een aantal keer dicht bij een tegentreffer. Een inzet van Tim de Jong belandde op de paal en een kopbal van Cobus Leyten verdween net naast het doel. Ook de thuisploeg bleef niet ongevaarlijk, wat zo’n twintig minuten voor tijd een vierde treffer opleverde. Nadat het kort voor tijd op ietwat gelukkige wijze ook nog 5-0 werd, redde Niek van Hoek namens Viola de spreekwoordelijke eer. Met een fraaie lob passeerde hij de uitgekomen doelman. Amper een minuut later was ook Gijs Boers nog dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd gepareerd. Komende zondag staat in Alphen de derby tegen hekkensluiter Riel op het programma, waarin beide teams de punten goed kunnen gebruiken.
Opstelling: Sander van Hees, Joris Willemse, Stijn Lauwers (46e min. Jelle Oomen), Brent van Tilborg, Jack van der Vloet, Gijs Boers, Martijn Stabel, Cobus Leyten, Tim de Jong (65e min. Remco Meeuwsen), Sjors van den Broek (46e min. Justin Meeuwsen), Niek van Hoek.