OVC'26 - Viola

1 - 1

Viola houdt koploper OVC’26 op gelijkspel

Op bezoek in Tilburg hield Viola zaterdag een dik verdiend punt over aan het treffen met koploper OVC’26 (1-1). Op basis van, met name de tweede helft had er wellicht nog meer in gezeten voor de Alphenaren.

In een gelijk opgaande eerste helft keek Viola binnen het kwartier tegen een 1-0 achterstand aan. De eerste de beste mogelijkheid voor de thuisploeg was via de geroutineerde spits gelijk raak. Viola wist de gastheren in het restant van de eerste helft vervolgens goed in bedwang te houden en zocht zelf, daar waar mogelijk de aanval. Veel kansen leverde dit voor rust niet op. Jelle Oomen was uit een voorzet van Niek van Hoek het dichtst bij een treffer, maar zijn schuiver ter hoogte van de penaltystip was een prooi voor de Tilburgse doelman.

Na de rust trok Viola de lijn van de eerste helft door, met nu wel de nodige mogelijkheden als gevolg. Jelle en Justin Meeuwsen troffen beide de paal en Cobus Leyten werkte een voorzet van dichtbij net over het Tilburgse doel. Aan de andere kant kwam de thuisploeg niet verder dan een aantal halve kansen, waar ook zij niet uit wisten te scoren. Met nog een kleine tien minuten op de klok wisten de Alphenaren dan toch de terechte gelijkmaker te maken. Met een afstandspoging vanaf een meter of vijfentwintig trof Peter Adriaansen via de onderkant van de lat op fraaie wijze doel. In de resterende minuten zocht Viola nog naar een winnende treffer, maar doordat deze uitbleef moest het zich tevreden stellen met een punt. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen concurrent Audacia op het programma te Moergestel.

Opstelling: Sander van Hees, Peter Adriaansen, Bart Laurijssen, Max Graafmans (80e min. Sander Verschueren), Brent van Tilborg, Martijn Stabel, Cobus Leyten, Michiel van Os (65e min. Justin Meeuwsen), Remco Meeuwsen, Jelle Oomen (65e min. Tim Vissers), Niek van Hoek.