SC Elshout - Viola

2 - 1

Viola laat onderuit tegen SC Elhout

Viola moest zondag tegen SC Elshout weer eens een nederlaag incasseren. In Elshout boog de thuisploeg een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning.
In een gelijk opgaande eerste helft hadden beide ploegen moeite met het creëren van mogelijkheden. De thuisploeg zorgde in de openingsfase met name uit enkele corners voor de meeste dreiging voor het Viola-doel. Het duurde even voordat ook Viola, via Niek van Hoek, Jack van der Vloet en Cobus Leyten voor wat doelgevaar zorgde. Na een half uur spelen leek Viola op voorsprong te komen, maar een intikker van Peter Adriaansen werd, na een discutabel vlagsignaal, afgekeurd wegens buitenspel voor aangever Jelle Oomen. Doordat ook de thuisploeg het doel niet meer wist te vinden werd er gerust met een doelpuntloze gelijke stand.

Na de thee kwamen de Alphenaren het best uit de kleedkamer. Nadat SC Elshout een eerste goede mogelijkheid onbenut liet, leverde dit Viola na een minuut of tien spelen de openingstreffer op. Jack kopte een hoekschop van Justin Meeuwsen hard tegen de touwen. Korte tijd later was wederom Jack dicht bij een vrijwel identieke tweede treffer, maar de doelman bracht redding. Mede doordat de Alphenaren het lichte veldoverwicht niet vast wisten te houden, kwamen de gastheren via een afstandsschot snel terug op gelijke hoogte. Het vervolg van de tweede helft waren de verhoudingen op het veld weer min of meer gelijk. Nadat Sander van Hees een afstandspoging fraai uit de linkerbovenhoek plukte, kwam de thuisploeg met nog een kleine tien minuten spelen op voorsprong. Een snelle uitbraak was de Alphenaren te machtig. Doordat Viola in de slotfase niet meer langszij wist te komen, keerde het zonder punten huiswaarts. Komende zondag staat de derby in eigen huis tegen Chaam op het programma.

Opstelling: Sander van Hees, Joris Willemse, Bart Laurijssen, Max Graafmans, Jack van der Vloet, Peter Adriaansen, Remco Meeuwsen, Jelle Oomen (70e min. Sander Verschueren), Cobus Leyten, Justin Meeuwsen, Niek van Hoek.