Audacia - Viola

Viola ruim langs Audacia

Viola rekende zondag met ruime cijfers af met concurrent Audacia (2-5). In Moergestel had de score nog hoger op kunnen lopen als de Alphenaren zorgvuldiger met de vele kansen waren omgesprongen.

Onder zomerse omstandigheden bleek Viola een maatje te groot voor de gastheren uit Moergestel. Al binnen de minuut hadden de Alphenaren de eerste treffer op hun schoen. Het bleek een voorbode voor de vele kansen die Viola in het vervolg van, met name de eerste helft zou krijgen. In de derde minuut was het via Michiel van Os wel raak voor Viola. Zijn inzet vanaf de rechterflank rolde tergend langzaam in het Moergestelse doel. Nadat meerdere kansen vervolgens om zeep werden geholpen, was het Cobus Leyten die de voorsprong halverwege de tweede helft verdubbelde. Hij rondde een afgemeten steekbal van Martijn Stabel beheerst af. Doordat meerdere mogelijkheden ook in het restant van de eerste helft niet aan de Alphenaren waren besteed, kon de thuisploeg de spanning uit één van hun spaarzame mogelijkheden terug in de wedstrijd brengen. Op slag van rust verraste één van de Moergestelse aanvallers de Alphense defensie met een verdekt schot in de rechter benedenhoek (1-2).

Na de thee trok Viola de lijn van de eerste helft door, wat al binnen vijf minuten een derde treffer opleverde. Niek van Hoek anticipeerde goed op een hoge bal en prikte hem van dichtbij in de korte hoek binnen. Na goed een uur spelen breidde Jelle Oomen de voorsprong op aangeven van Cobus verder uit (1-4). Nadat de thuisploeg met nog zo’n tien minuten op de klok nog iets terug deed, bepaalde Justin Meeuwsen de eindstand na een goede individuele actie, via de binnenkant van de paal op 2-5. De broodnodige punten gingen hierdoor mee naar Alphen. Donderdag 12 april staat om 19.30 uur in eigen huis de inhaalwedstrijd tegen Nevelo op het programma, gevolgd door een thuiswedstijd tegen Blauw Wit’81 op zondag 15 april.

Opstelling: Sander van Hees, Peter Adriaansen, Bart Laurijssen, Max Graafmans, Brent van Tilborg (60e min. Joris Willemse), Martijn Stabel, Remco Meeuwsen (46e min. Justin Meeuwsen), Michiel van Os, Cobus Leyten, Jelle Oomen (65e min. Tim Vissers), Niek van Hoek.