Viola - Blauw Wit'81

2 = 1

Viola wederom te sterk voor Blauw Wit’81

Na de uitzege begin dit kalenderjaar was Viola in eigen huis opnieuw te sterk voor Blauw Wit’81. In een vermakelijk duel werd het de toeschouwers onnodig spannend gemaakt, doordat de score bleef steken op 2-1.

Na een moeizame openingsfase, waarin Blauw Wit’81 de boventoon voerde en enkele keren dreigend voor het Viola doel verscheen, nam Viola het initiatief na een minuut of tien over. De eerste echte kans voor de Alphenaren was na een klein kwartier spelen gelijk raak. Brent van Tilborg kopte een hoekschop van Niek van Hoek bij de eerste paal, via de doelman binnen. Zo’n tien minuten later verdubbelde Justin Meeuwsen de voorsprong van dichtbij op aangeven van Jelle Oomen. In het restant van de eerste helft verzuimde de Alphenaren de voorsprong verder uit te breiden. Grote kansen werden gemist door Jelle, Justin en Cobus Leyten. Doordat ook Blauw Wit’81 geen aanspraak meer maakte op een treffer gingen beide ploegen rusten met een 2-0 tussenstand.
In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en golfde het spel op en neer. Na krap een uur spelen kwamen de gasten terug in de wedstrijd, door de aansluitingstreffer te maken. Slordig balverlies aan Viola zijde werd genadeloos afgestraft. Het vervolg van de tweede helft leverde met name Viola nog enkele kansen op. De grootste kans op een derde Alphense treffer was er voor Justin, maar zijn inzet belandde aan de verkeerde kant van de paal. De gasten waren via een kopbal het dichtst bij de gelijkmaker, maar Sander van Hees bracht redding. Nadat Viola zonder al te veel moeite stand hield, speelde Cobus zich in de slotseconden nog vrij voor het vijandige doel. Nadat hij half naar de grond werd gewerkt en hierdoor niet af kon werken, besloot de leidsman te fluiten voor het einde van de wedstrijd. De punten bleven hierdoor wederom in Alphen, waardoor de ploeg van Frans Tekath definitief afstand lijkt te nemen van de gevarenzone onderin de ranglijst. Komende zondag staat de derby in en tegen Riel op het programma.

Opstelling: Sander van Hees, Peter Adriaansen, Bart Laurijssen, Max Graafmans, Brent van Tilborg, Martijn Stabel, Remco Meeuwsen, Justin Meeuwsen, Cobus Leyten, Jelle Oomen (70e min. Joris Willemse), Niek van Hoek.