Viola - Chaam

Viola en Chaam komen niet tot scoren

De gemeentederby tussen Viola en Chaam bleef zondag onbeslist. Beide teams wisten het net niet te vinden waardoor de wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.
Ondanks een veldoverwicht hadden de Alphenaren in de eerste helft moeite met het creëren van goede mogelijkheden. Een scrimmage voor het Chaam-doel zorgde halverwege de eerste helft voor het meeste gevaar. Verder strandde enkele Viola-aanvallen telkens door een onzuivere eindpass of een slechte bezetting voor het Chaamse doel. Aan de andere kant kwamen de gasten niet verder dan enkele afstandsschoten, waardoor een doelpunt voor rust uitbleef.
In de tweede helft ontstond er, mede doordat er naar verloop van tijd meer risico’s werden genomen, een open strijd. Viola was tweemaal dicht bij de openingstreffer. Een lage vrije trap van Cobus Leyten belandde via een Chaams been tegen de buitenkant van de paal en een vrije schietkans van schuin voor het doel van Niek van Hoek werd ternauwernood van de lijn gehaald door een Chaamse verdediger. Doordat Viola meer risico nam zorgde ook de bezoekers via een aantal snelle uitbraken en een vrije trap voor wat doelgevaar, zonder Sander van Hees hierbij echt op de proef te stellen. Doordat ook een Alphens slotoffensief geen treffer meer opleverde werden de punten gedeeld.

Komende donderdag 10 mei staat om 14.30 uur in eigen huis de inhaalwedstrijd tegen HHC’09 op het programma, gevolgd door de thuiswedstrijd tegen Jong Brabant op zondag 13 mei, met dan als inzet een goede uitgangspositie in de strijd om de derde periode.

Opstelling: Sander van Hees, Joris Willemse, Bart Laurijssen, Peter Adriaansen, Jack van der Vloet, Martijn Stabel (70e min. Gijs Boers), Remco Meeuwsen, Cobus Leyten, Justin Meeuwsen (70e min. Sjors van den Broek), Niek van Hoek, Jelle Oomen (46e min. Brent van Tilborg).