Viola - HHC'09

2 - 1

Gelukkige overwinning Viola tegen HHC’09

Met het nodige geluk trok Viola donderdag een 2-1 overwinning over de streep. Bij rust leek er bij een 2-0 tussenstand geen vuiltje aan de lucht, maar in een slordige tweede helft kwamen de Alpharen meermaals goed weg doordat de gasten slordig omsprongen met hun kansen.
Na exact één minuut spelen stond Viola donderdag al op voorsprong. Via Cobus Leyten belandde de bal op de rand zestien in de voeten van Sjors van den Broek, wiens inzet in de linkerbenedenhoek binnen viel. Nadat twee aanvallen van de bezoekers strandden wegens buitenspel, verdubbelde Cobus de voorsprong voor Viola na ruim twintig minuten spelen. Hij ontdeed zich vanuit een vrije trap van Peter Adriaansen van zijn directe tegenstander en rondde met een diagonaal schot af (2-0). In het restant van de eerste helft waren beide ploegen nog eenmaal dicht bij een treffer. Sander van Hees bracht redding bij een één op één met de Heusdense spits en een vrije trap van Justin Meeuwsen belandde op paal.
De bezoekers kwamen in de tweede helft duidelijk het best uit de kleedkamer wat hen al snel een aantal goede mogelijkheden opleverde. Nadat Viola enkele keren goed weg kwam troffen de gasten een kleine tien minuten na de rust alsnog doel uit een hoekschop. Viola leek wakker te zijn geschud en hield de gasten verder van het eigen doel vandaan. Richting het einde van de wedstrijd waren de Alphenaren via Sjors nog het dichtst bij een derde treffer, maar zijn inzet van dichtbij werd gekeerd. Aan de andere kant werd een rebound uit een vrije trap over gewerkt en een hoekschop in de slotminuten nipt over gekopt, waardoor Viola de drie punten in Alphen hield en het twee plaatsen steeg op de ranglijst.

Opstelling: Sander van Hees, Joris Willemse, Bart Laurijssen, Stijn Lauwers, Brent van Tilborg, Peter Adriaansen, Sander Verschueren, Cobus Leyten (55e min. Martijn Stabel), Michiel van Os (80e min. Dries Govers), Sjors van den Broek, Justin Meeuwsen (65e min. Niek van Hoek).