Viola - Jong Brabant

1 - 2

Viola komt net tekort tegen Jong Brabant

In de strijd om de derde periode lukte het Viola zichzelf zondag geen goede dienst te bewijzen. Thuis tegen Jong Brabant bleken de bezoekers nipt te sterk (1-2), waardoor onder andere zij de Alphenaren tot op één punt naderde.

In een boeiende eerste helft hadden de gasten uit Berkel-Enschot, zonder hier veel kansen uit te creëren, het beste van het spel. Het gevaar kwam voornamelijk uit enkele hoekschoppen en aanvallen over de flanken die hun eindstation niet haalde. Viola verscheen op haar beurt ook enkele keren gevaarlijk voor het vijandige doel, maar echte kansen bleven uit. Na goed een half spelen kwam Jong Brabant op voorsprong. Een voorzet werd bij de tweede paal met een boog in de verre hoek gekopt, waardoor de gasten met een minimale voorsprong gingen rusten.
In de openingsfase van de tweede helft drukte Viola de gasten terug op eigen helft. Na onder andere een scrimmage voor het Jong Brabant-doel, leverde dit Cobus Leyten de grootste kans op. Zijn kopbal bij de tweede paal belandde via de doelman tegen de onderkant van de lat. Korte tijd later lag de bal er aan de andere kant via een snelle uitbraak wel in (0-2). Wakend op counters van de bezoekers probeerde Viola in aanvallend opzicht iets te forceren. Zo’n twintig minuten voor tijd bracht een strafschop, na een overtreding op Brent van Tilborg uitkomst voor de Alphenaren. Cobus schoot raak vanaf elf meter. Enkele minuten later lag de bal er bijna opnieuw is voor Viola. Een inzet van Brent werd van dichtbij met de voet gekeerd door de doelman. Doordat een slotoffensief geen treffer meer opleverde en ook de gasten het net niet meer wisten te vinden, werd een 1-2 nederlaag geïncasseerd.
Ondanks deze nederlaag hebben de Alphenaren de strijd om de derde periode nog altijd in eigen hand. Twee overwinningen lijken daarbij echter wel noodzakelijk, te beginnen aanstaande zondag op bezoek bij HHC’09 te Heusden.

Opstelling: Sander van Hees, Joris Willemse, Bart Laurijssen, Max Graafmans (75e min. Sjors van den Broek), Jack van der Vloet, Remco Meeuwsen (46e min. Michiel van Os), Peter Adriaansen, Martijn Stabel (65e min. Jelle Oomen), Cobus Leyten, Brent van Tilborg, Niek van Hoek.