Viola - Nevelo

Viola klopt Nevelo in slotfase

In de inhaalwedstrijd tegen Nevelo bewees Viola zichzelf donderdagavond een goede dienst door met nipte cijfers te winnen (2-1). Met een rake vrije trap kroonde Niek van Hoek zich vlak voor tijd tot matchwinner.

Door de vele afgelastingen de afgelopen maanden trad Viola donderdagavond in een doordeweekse speelronde aan tegen het hoger geklasseerde Nevelo. In een typische vechtwedstijd, waarin veelal de lange bal werd gehanteerd, werden de meeste duels in de eerste helft gewonnen door de Alphenaren. Veel kansen leverde dit niet op, maar toch kwam Viola halverwege de eerst helft op voorsprong. Een voorzet van Michiel van Os belandde via een Oisterwijkse verdediger voor de voeten van Cobus Leyten, die de bal van dichtbij onder de doelman door schoof (1-0). Achterin hield Viola de deur goed dicht, waardoor ook de gasten nauwelijks gevaar wisten te stichten.
Na de rust veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. Viola verdedigde de voorsprong en probeerde daar waar mogelijk de aanval te zoeken. Grote kansen bleven wederom uit. Naarmate de tweede helft vorderde kregen de gasten een licht overwicht en drong het Viola bij vlagen terug op eigen helft. Na ruim een uur spelen deelde Nevelo een eerste waarschuwing uit. Een inzet van schuin voor het doel belandde in het zijnet. Met nog zo’n twintig minuten op de klok kwamen de gasten toch op gelijke hoogte. Een lange bal kon niet goed worden onderschept en belandde bij één van de Oisterwijkse spitsen, die de bal laag binnenschoot. Waar een punt vervolgens even het maximaal haalbare leek, kregen de Alphenaren in het slotkwartier toch weer meer grip op de uitploeg. Kort voor tijd leverde dit Viola een vrije trap op, welke vanaf zo’n vijfentwintig meter in de linkerbenedenhoek werd gekruld door Niek van Hoek. Viola trok de overwinning vervolgens over de streep, waardoor de volle buit toch in Alphen bleef.

Opstelling: Sander van Hees, Joris Willemse (55e min. Remco Meeuwsen), Bart Laurijssen, Max Graafmans, Peter Adriaansen, Brent van Tilborg, Martijn Stabel, Michiel van Os (40e min. Justin Meeuwsen), Cobus Leyten, Jelle Oomen (75e min. Tim Vissers), Niek van Hoek.