Viola - Riel

1 - 1

Gelijkspel Viola tegen Riel

Via een gelukkig doelpunt leek Viola zondag af te stevenen op de derde competitiezege van dit seizoen. Door een laat doelpunt van de gasten uit Riel eindigde de derby echter onbeslist (1-1).

Nadat beide ploegen het veld op waren geleid door de bezoekende sint, ontstond een gelijk opgaande eerste helft. Het spel schommelde op en neer en speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Zowel Viola als Riel wisten dan ook amper uitgespeelde kansen te creëren, met een logische 0-0 ruststand als gevolg. Namens Viola was Remco Meeuwsen het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet verdween van dichtbij naast het doel.
Ondanks dat er na de rust weinig aan het spelbeeld veranderde, zorgden beide ploegen wel voor meer dreiging. Namens Viola waren er schietkansen voor Remco en Sjors van den Broek. Aan de andere kant bleef ook de uitploeg niet ongevaarlijk, maar wist het Sander van Hees niet in de problemen te brengen. Met nog zo’n twintig minuten op de klok profiteerde de Alphenaren van een foutje van de Rielse doelman. Uit een vrije trap van Niek van Hoek werd de bal tegen de rug van Jack van der Vloet gebokst, waarna de bal ik het Rielse doel verdween (1-0). Viola bleef hierna zoekende naar een tweede treffer, zonder resultaat. Nadat de Alphenaren in de slotfase met tien man kwamen te staan wist de Rielse equipe de stand met nog zo’n vijf minuten op de klok in evenwicht te trekken. In de zestien speelde een Rielse aanvaller zich vrij en schoot van dichtbij raak. Even later bleek 1-1 ook de eindstand. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen RKDSV op het programma.
Opstelling: Sander van Hees, Joris Willemse, Stijn Lauwers, Brent van Tilborg, Jelle Oomen (46e min. Jack van der Vloet), Martijn Stabel, Cobus Leyten, Remco Meeuwsen, Gijs Boers (46e min. Sjors van den Broek), Niek van Hoek, Justin Meeuwsen (85e min. Tim de Jong).