Viola - TSV Gudok

3 - 2

Viola thuis te sterk voor TSV Gudok

Een goede teamprestatie leverde Viola zondag de eerste competitiezege in eigen huis van dit seizoen op tegen hoogvlieger TSV Gudok (3-2). Door deze driepunter hebben de Alphenaren de aansluiting met de middenmoot weer gevonden.

Onder ijzig koude omstandigheden nam Viola het zondag op tegen het Tilburgse TSV Gudok. In een gelijk opgaande strijd kwamen de gasten na ruim tien minuten, via een vrije trap op een 0-1 voorsprong. Nadat de Alphenaren gedurende de eerste helft nog tweemaal goed wegkwamen bij een inzet van dichtbij en een vrije trap, waren de beste kansen in het slot van de eerste helft voor Viola. Een scrimmage belandde via Jelle Oomen uiteindelijk naast het doel en geheel vrijstaand voor het doel wist Justin Meeuwsen de bal niet de juiste richting mee te geven. Op slag van rust was het via Niek van Hoek alsnog raak voor Viola. Een vrije trap van ruim buiten de zestien meter verdween buiten bereik van de Tilburgse doelman in de linkerhoek (1-1).
Ook na de rust golfde het spel op en neer. Viola bleef het meest dreigend, wat na een uur spelen tot een voorsprong leidde. Een verre uittrap van Sander van Hees belandde via Niek en Jelle in de voeten van Justin, die zijn directe tegenstander uitspeelde en doel trof in de verre hoek. Nadat Justin en Michiel van Os vervolgens dicht bij een derde treffer waren, lukte het Martijn Stabel met nog een kleine twintig minuten op de klok wel tot scoren te komen. Uit een afgeslagen hoekschop hobbelde zijn pegel vanaf een meter of twintig via de lat en de rug van de Tilburgse doelman over de doellijn (3-1). Nadat de gasten uit Tilburg zo’n tien minuten voor tijd nog terug kwamen tot 3-2, hield Viola de deur achterin op slot en werd de overwinning zonder grote problemen over de streep getrokken. Op 18 februari staat de inhaalwedstrijd tegen RKDSV te Diessen op het programma.

Opstelling: Sander van Hees, Joris Willemse, Bart Laurijssen (85e min. Jack van der Vloet), Max Graafmans, Brent van Tilborg, Cobus Leyten, Martijn Stabel, Remco Meeuwsen, Justin Meeuwsen (80e min. Tim Vissers), Niek van Hoek, Jelle Oomen (70e min. Michiel van Os).