Viola ging zondag ruim ten onder op bezoek bij laagvlieger Oisterwijk. In een zeer matig duel van met name Alphense zijde bleef de teller steken op 5-2.

Al snel na het eerste fluitsignaal leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor Viola. Na een snelle openingstreffer leidde de Alphenaren binnen vijf minuten. Een voorzet van Dries Govers belandde via Sjors van den Broek voor de voeten van Roel Philipsen, die van dichtbij simpel raak schoof. Korte tijd later kwam de thuisploeg echter alweer langszij. Een makkelijk gegeven vrije trap net buiten het zestienmetergebied werd hard binnen geschoten. Kort voor rust zette de gastheren het lichte veldoverwicht ook nog om in een 2-1 voorsprong. Een voorzet werd bij de tweede paal binnen gekopt.

Na de rust wist Viola zich niet te herpakken van de matige eerste helft en liep Oisterwijk binnen het uur via twee treffers zelfs uit naar een comfortabele 4-1 voorsprong. Bij beide treffers zag de Viola-defensie er niet goed uit. Nadat er een kwartier voor tijd ook nog een vijfde Oisterwijkse treffer viel uit een hoekschop, leken de Alphenaren pas een beetje wakker geschut en werd er het nodige gevaar gesticht voor het Oisterwijkse doel. Verder dan een treffer van Sjors, die de bal van dichtbij achter de Oisterwijkse doelman werkte kwam Viola niet, waardoor de eindstand bleef steken op 5-2. Komende zondag krijgt Viola in TSV Gudok weer een lastige tegenstander op bezoek.

Opstelling: Sander van Hees, Stijn Lauwers, Bart Laurijssen, Max Graafmans, Jelle Oomen (46e min. Tim Oomen), Roel Philipsen (80e min. Jack van der Vloet), Sander Verschueren, Dries Govers, Michiel van Os, Remco Meeuwsen (60e min. Justin Meeuwsen), Sjors van den Broek.