Mede dankzij een punt op bezoek bij SC Elshout lijkt Viola na een moeizaam seizoen zeker van lijfsbehoud in de vierde klasse. Alleen een wonder kan het opgeleefde WSJ met nog twee wedstrijden te spelen, 6 punten minder en een veel slechter doelsaldo (-68) nog boven de Alphenaren brengen.

In een vermakelijk duel waren beide ploegen goed tegen elkaar opgewassen. De thuisploeg zorgde aanvankelijk voor het meeste gevaar, maar wist enkele kansjes niet te benutten. Enkele Viola aanvallen strandde daarentegen in de eindfase, nog voor er kon worden afgerond. De meeste duels werden verder voornamelijk op het middenveld uitgevochten, waardoor de 0-0 ruststand het logische gevolg was.

Na de thee werd het doel door beide ploegen snel gevonden. Na vijf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong, nadat een voorzet bij de tweede paal geheel vrijstaand kon worden binnen gewerkt. Binnen twee minuten had Viola de achterstand echter alweer gerepareerd. Tim Oomen verlengde een verre inworp van Michiel van Os, waarna Tim de Jong de doelman te slim af was door de bal langs diens benen in de verre hoek binnen te prikken. In het vervolg van de tweede helft drongen de gastheren het meeste aan, maar werden de Alphenaren via enkele uitbraken minstens net zo gevaarlijk. Onder andere Tim Oomen en Justin Meeuwsen waren dicht bij een tweede treffer. In de slotfase sleepte Viola het gelijkspel over de streep, waardoor het gat met de Alphenaren voor naaste belager WSJ onoverbrugbaar lijkt te zijn. Komende zondag staat de laatste uitwedstijd van het seizoen, in en tegen Den Dungen op het programma.

Opstelling: Sander van Hees, Bart Laurijssen, Gijs Boers, Roel Philipsen, Martijn Stabel, Sander Verschueren (25e min. Brian Bijlsma), Remco Meeuwsen, Michiel van Os, Tim de Jong (80e min. Brent van Tilborg), Tim Oomen, Sjors van den Broek (65e min. Justin Meeuwsen).