Passend voetbal.

Wij zijn bij VV Viola actief met Pasend voetbal voor kinderen in de leeftijdsgroep / met het ontwikkelingsniveau van 6 tot 16 jaar. Wat passend voetbal zo speciaal maakt, is dat de training geheel is afgestemd op kinderen met een beperking en zij zo de kans krijgen om hun favoriete sport te beoefenen voetbal. Omdat niet alleen kinderen met een fysieke beperking maar ook bijvoorbeeld kinderen met een lichte vorm van Autisme, ADHD, DCD, Epilepsie, angst stoornis meedoen, noemen we het nu passend voetbal. Het is aangepast op de behoefte van kinderen met een beperking.

Bij passend voetbal is er veel structuur, tijd en herhaling nodig. Je moet goed uitleggen wat ze moeten doen, complimenten geven, plaspauzes inlassen, gezamenlijk de oefening uitvoeren en aan de afspraken houden.

Wij  trainen op de vrijdagen van 18:30 uur tot 19:30 uur en gebruiken hierbij de faciliteiten van VV Viola in Alphen. We doen mee met een aangepaste competitie en spelen dan tegen andere passende voetbal teams of tegen jeugd-G teams. Bij de competitie kijken we wat passend is voor de speler en natuurlijk altijd in overleg met de ouder(s) en de tegenstanders.  We zullen waar mogelijk deelnemen bij de activiteiten van de jeugdafdeling van Viola en ook hier zullen wij altijd kijken hoe we hierbij passend kunnen aansluiten.

We hopen dat er nog wat jongens/meisjes bij gaan komen en dat het passend voetbal meer bekendheid gaat krijgen in onze omgeving, We zien je graag terug en dan gaan we samen zeker veel plezier beleven.

Met vriendelijke groet,

voor meer informatie|
Arie van Gorp
Björn van Blerk
Wilfried Baeten
Sandra van Blerk
06 51193839 (s.v.blerk@ziggo.nl)