Na twee nederlagen behaalde Viola zondag in eigen huis tegen Den Dungen de eerste overwinning van dit seizoen. Een treffer van Sjors van den Broek vlak na rust bleek genoeg voor een nipte zege (1-0).

Tegen het voor Viola onbekende Den Dungen waren de krachtsverhoudingen in de eerste helft redelijk gelijk verdeeld. Desondanks waren de beste mogelijkheden gedurende de eerste helft voor de bezoekers. Met enkele goede reddingen hield Sander van Hees zijn doel echter schoon. Aan de andere kant verschenen ook de Alphenaren enkele keren dreigend voor het vijandige doel. De beste kans was na zo’n half uur spelen voor Max Graafmans, maar zijn inzet uit een afgeslagen bal werd gekeerd door de doelman. Doelpunten bleven hierdoor uit, waardoor er met een 0-0 tussenstand werd gerust.

Na de thee kwamen de Alphenaren het best uit de startblokken. Nog voor alle toeschouwers hun plek langs de lijn weer hadden ingenomen opende Viola de score. Sjors van den Broek werkte een half gekeerde inzet van Michiel van Os van dichtbij binnen in een leeg doel. Naarmate de tweede helft vorderde lieten de Alphenaren zich iets verder inzakken en probeerde het te profiteren van de ruimte die ontstond achter de laatste linie van de gasten. De druk op het Viola-doel nam hierdoor iets toe, maar de beste kansen waren via onder andere Sjors en Justin Meeuwsen voor de Alphenaren. Een inzet van Sjors werd geblokt en een poging van Justin zeilde net langs de kruising. Doordat ook een slotoffensief van de bezoekers niets meer opleverde hield Viola drie belangrijke punten in Alphen. Komende zondag gaan de Alphenaren op bezoek bij het nog puntloze Oisterwijk.

Opstelling: Sander van Hees, Brian Bijlsma, Bart Laurijssen, Max Graafmans, Jack van der Vloet, Roel Philipsen, Remco Meeuwsen, Dries Govers (70e min. Sander Verschueren), Michiel van Os (80e min. Justin Meeuwsen), Jelle Oomen (60e min. Tim Oomen), Sjors van den Broek.