In de thuiswedstrijd tegen GSBW gaf Viola zondag tweemaal een voorsprong uit handen en verloor het uiteindelijk met 2-3. Drie kopgoals hielpen de gasten aan de overwinning.

Onder zonnige omstandigheden nam Viola binnen het kwartier de leiding. Op aangeven van Sjors van den Broek verscheen Justin Meeuwsen alleen voor de Goirlese doelman, welke hij met een diagonaal schot knap verschalkte in de verre hoek. Aan de andere kant werden de gasten vervolgens gevaarlijk uit een hoekschop, maar de paal bracht redding voor Viola. Namens Viola was wederom Justin dicht bij een verdubbeling van de voorsprong, maar deze keer stond de doelman een treffer in de weg.

Een minuut of vijf na rust kreeg Viola de gelijkmaker om de oren doordat een hoekschop in de verre hoek werd binnengekopt. De verhoudingen op het veld bleven gelijk verdeeld en na een uur kwam Viola opnieuw op voorsprong. Een hoekschop belandde uit de kluts voor de voeten van Tim Oomen, die de bal van dichtbij hard binnen schoot (2-1). Enkele minuten later was Tim ook dicht bij een derde Alphense treffer, maar zijn inzet van dichtbij werd knap gekeerd door de Goirlese doelman. De missers kwamen Viola uiteindelijk duur te staan, want tussen de 70e en de 75e minuut keerde GSBW de wedstijd door twee vrijwel identieke kopgoals. In de slotfase lieten de gasten het nog na om verder uit te lopen, terwijl de Alphenaren geen vuist meer konden maken en de wedstijd dus eindigde in 2-3. Komende zondag staat de inhaalwedstijd in Oisterwijk tegen Nevelo op het programma.

Opstelling: Bart Laurijssen, Brian Bijlsma, Stijn Lauwers, Max Graafmans, Brent van Tilborg, Martijn Stabel (85e min. Sander Verschueren), Remco Meeuwsen, Michiel van Os (70e min. Dries Govers), Tim Oomen, Sjors van den Broek (70e min. Tim de Jong), Justin Meeuwsen.