Na Were Di moest Viola zondag ook tegen die andere degradant uit de derde klasse zijn meerdere erkennen. Meerdere persoonlijke fouten aan Alphense zijde leidde een ruime overwinning voor de thuisploeg in (5-1).

In Goirle lag de bal na slordig balverlies in de laatste linie al binnen enkele minuten in het Viola-doel. Amper tien minuten later combineerde de thuisploeg zich eenvoudig door de Viola defensie heen, waardoor de Alphenaren net als vorige week snel tegen een 2-0 achterstand aankeken. Aan de andere kant kreeg Viola via onder andere Tim Oomen en Sjors van den Broek voldoende mogelijkheden om iets terug te doen, maar het vizier stond niet op scherp. Nadat de Goirlenaren kort voor rust ook nog een derde treffer konden maken leek de wedstrijd al voor rust gelopen.

Ook na de rust waren de krachtsverhoudingen, in tegenstelling tot wat het scorebord deed vermoeden redelijk gelijk verdeeld. Nadat beide ploegen wat halve kansen onbenut lieten kreeg de thuisploeg een kwartier voor tijd wederom een doelpunt in de schoot geworpen (4-0). Viola kreeg ook in de slotfase voldoende mogelijkheden om iets terug te doen, wat een kleine tien minuten voor tijd een treffer van Justin Meeuwsen opleverde. Een slippertje van de Goirlese doelman werd afgestraft. In de slotminuten bepaalde GSBW de eindstand via een hoekschop nog op 5-1, waardoor Viola een ruime nederlaag moest slikken. Komende zondag ontvangen de Alphenaren in Den Dungen een vrij onbekende tegenstander op sportpark Alpheim.

Opstelling: Stef de Jong, Brian Bijlsma (46e min. Dries Govers), Bart Laurijssen, Max Graafmans, Jelle Oomen, Roel Philipsen, Sander Verschueren, Remco Meeuwsen, Tim Vissers, Sjors van den Broek (80e min. Justin Meeuwsen), Tim Oomen (65e min. Michiel van Os).