Viola leek zaterdag op weg naar de vijfde competitiezege van dit seizoen, maar gaf een comfortabele 2-0 voorsprong in de tweede helft uit handen, waardoor het uiteindelijk met 2-4 verloor.

De wedstijd begon uitstekend voor Viola, want binnen drie minuten stond de 1-0 op het scorebord. Tim Oomen toucheerde een afstandspoging van Remco Meeuwsen waardoor de bal buiten het bereik van de doelman binnenviel. Viola bleef vervolgens redelijk eenvoudig op de been en was via Sjors van den Broek en Remco nog een aantal keer dicht bij een tweede treffer. Aan de andere kant wisten de gasten in de eerste helft vrijwel niets te creëren, waardoor er met een 1-0 tussenstand werd gerust.

Vijf minuten na de rust werd de voorsprong alsnog verdubbeld. Tim de Jong verschalkte de doelman van dichtbij in de korte kruising, waardoor een zege in de maak leek. Niet veel later kantelde de wedstrijd echter in het voordeel van de gasten, die na ruim een uur spelen de score alweer in evenwicht hadden gebracht en zo’n twintig minuten voor tijd op voorsprong kwamen (2-3). Viola wist vervolgens geen vuist meer te maken tegen de opgeleefde Heusdenaren en moest in de slotminuten zelfs nog een vierde tegentreffer incasseren.

Opstelling: Peter Bogaards, Brian Bijlsma, Bart Laurijssen, Gijs Boers (85e min. Tom Caron), Brent van Tilborg, Roel Philipsen (60e min. Max Graafmans), Remco Meeuwsen, Justin Meeuwsen (46e min. Sander Verschueren), Tim de Jong, Tim Oomen, Sjors van den Broek.