Nadat Viola zaterdag nog een 2-0 voorsprong weggaf tegen HHC’09, stelde het de overwinning tegen hekkensluiter WSJ maandag wel veilig (4-1), waardoor het gat naar de gevarenzone wordt vergroot naar elf punten.

Viola werd op paasmaandag snel wakker geschud door de gasten uit Tilburg. Binnen enkele minuten lag de bal al in het Viola-doel, waardoor de Alphenaren aan de bak konden. Amper tien minuten later werd de schade gerepareerd, nadat Sjors van den Broek een voorzet van Justin Meeuwsen van dichtbij binnenliep. Direct na de drinkpauze halverwege de eerste helft kwam Viola via Tim de Jong op 2-1. Uit de kluts wist hij de bal van dichtbij over de doellijn te werken. Beide ploegen lieten vervolgens nog enkele kansen onbenut.

Vlak na de rust breidde Viola de voorsprong verder uit. Opnieuw was het Tim die een Viola-aanval afrondde. In het vervolg van de tweede helft beten de Tilburgers nog wel van zich af, maar kwam Viola nauwelijks nog in de problemen. Doordat Viola nog enkele kansen onbenut liet, duurde het tot zo’n vijf minuten voor tijd tot de eindstand werd bepaald op 4-1. Alleen voor de doelman prikte Tim zijn derde treffer van de middag in de korte hoek. Op zaterdagmiddag 4 mei hervatten de Alphenaren de competitie om 16.00 uur met een uitwedstijd bij TSV Gudok.

Opstelling: Sander van Hees, Brian Bijlsma, Bart Laurijssen, Gijs Boers, Brent van Tilborg, Roel Philipsen, Remco Meeuwsen, Justin Meeuwsen (80e min. Max Graafmans), Tim de Jong (85e min. Tom Caron), Tim Oomen, Sjors van den Broek.