Op het kunstgras van Were Di gaf Viola zaterdag in een zwakke tweede helft een comfortabele 0-2 voorsprong bij rust uit handen. Nadat het enigszins werd overlopen door de thuisploeg bleef de teller steken op 5-2.

Met een harde wind in de rug begon Viola zaterdag voortvarend aan de wedstrijd. Nadat Sander van Hees in de openingsminuut een dot van een kans van de thuisploeg onschadelijk had gemaakt, namen de Alphenaren het initiatief over. Na een klein kwartier leverde dit een eerste treffer op. Een hoekschop van Remco Meeuwsen werd uit de kluts door een speler van Were Di in het eigen doel gewerkt. Amper vijf minuten later was het opnieuw een hoekschop van Remco die dit keer via een Tilburgs hoofd, met de hulp van de wind bij de tweede paal binnen viel (0-2). Het vervolg van de tweede helft leverde beide ploegen nog enkele goede mogelijkheden op, maar doelpunten vielen er niet meer.

Waar de wind Viola in de eerste helft nog gunstig was gezind, hielp het de gastheren Viola in de tweede helft stevig onder druk te zetten. Al snel leverde dit hen via een vrije trap de aansluitingstreffer op. Nadat Viola al langere tijd achteruit werd gedrongen duurde het uiteindelijk tot zo’n twintig minuten voor tijd voordat de gelijkmaker viel uit een stafschop. Niet veel later kwamen de gastheren door een discutabel doelpunt op voorsprong. De leidsman dacht het beter te zien en negeerde een vlagsignaal voor buitenspel. In de slotfase liep Were Di via twee treffers nog uit naar een ruime 5-2 overwinning. Komende zondag ontvangen de Alphenaren GSBW in eigen huis.

Opstelling: Sander van Hees, Roel Philipsen (40e min. Stijn Lauwers), Bart Laurijssen, Max Graafmans, Brent van Tilborg, Martijn Stabel, Remco Meeuwsen (50e min. Sander Verschueren), Michiel van Os, Tim Oomen, Sjors van den Broek (65e min. Tim de Jong), Justin Meeuwsen.