Door een ruime 5-1 nederlaag op bezoek bij Nevelo blijft Viola in de onderste regionen van 4D bungelen. Doordat ook de concurrenten blijven verliezen staan de Alphenaren nog altijd op een veilige twaalfde plaats.

Viola kwam zondag nog goed uit de startblokken en maakte in de openingsfase het meeste aanspraak op een voorsprong. Toch waren het de gastheren die na een kwartier spelen op voorsprong kwamen. Een vrije trap werd bij de tweede paal binnen gewerkt. Niet veel later kwam Viola op gelijke hoogte. Op aangeven van Remco Meeuwsen kon Sjors van den Broek alleen op de doelman af en prikte hij de bal in de rechterbenedenhoek. Mede doordat Viola verzuimde door te drukken, bracht het de thuisploeg in de gelegenheid om na een half uur opnieuw op voorsprong te komen. Kort voor rust breidde Nevelo de voorsprong ook nog uit naar 3-1, waardoor Viola een lastige opgave wachtte na de thee.

Nog lastiger werd het voor Viola nadat de vierde Oisterwijkse treffer al binnen een minuut na rust in het Viola-doel lag. Een lage voorzet werd vanaf een meter of tien binnen geschoten. Viola speelde ondanks de nodige kansen die het nog kreeg vervolgens een verloren wedstrijd. Zo’n tien minuten voor tijd voerde de thuisploeg de score via een benutte strafschop nog verder op tot 5-1, waardoor de Alphenaren niet voor het eerst dit seizoen met ruime cijfers onderuit gingen. Zondag 10 maart staat de volgende competitiewedstijd op het programma op bezoek bij hoogvlieger TSV Gudok.

Opstelling: Bart Laurijssen, Brian Bijlsma, Stijn Lauwers, Max Graafmans, Brent van Tilborg, Martijn Stabel (70e min. Tim Vissers), Remco Meeuwsen, Michiel van Os (55e min. Sander Verschueren), Tim Oomen, Sjors van den Broek, Justin Meeuwsen (55e min. Gijs Boers).