In Alphen kreeg Viola zondag een lesje in effectiviteit. Zonder dat het veel onderdeed voor de gasten uit Tilburg werd er toch een ruime nederlaag geïncasseerd (0-4).

Vanaf het begin waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd en waren de kansen aan beide kanten gering. Halverwege de eerste helft sloeg TSV Gudok voor de eerste keer toe. Een hoekschop werd bij de tweede paal van dichtbij binnen getikt. Een minuut of tien later was één van de andere spaarzame mogelijkheden van de uitploeg ook direct raak. Een vrije trap belandde via het hoofd van een Tilburgse aanvaller in het Viola-doel. Viola kreeg gedurende de eerste helft zelf genoeg mogelijkheden om iets terug te doen maar het vizier stond niet op scherp. Zo zeilde een schot van Justin Meeuwsen over het doel, eindigde een poging van afstand van Jelle Oomen op de lat en was een inzet van Sjors van den Broek een prooi voor de Tilburgse doelman.

Ook na de thee deden de Alphenaren nauwelijks iets onder voor TSV Gudok, maar wederom sprongen de Tilburgers een stuk beter om met hun kansen. Na ruim een uur spelen leverde dit hen een derde treffer op en een kwartier voor tijd werd de eindstand uit de omschakeling bepaald op 0-4. De spaarzame kansen die Viola nog kreeg in de tweede helft konden dus niet in doelpunten worden omgezet. Komende zondag gaan de Alphenaren op bezoek bij het verrassend goed presterende HHC’09 te Heusden.

Opstelling: Sander van Hees, Brian Bijlsma, Stijn Lauwers (65e min. Dries Govers), Max Graafmans, Bart Laurijssen, Jelle Oomen (75e min. Tim Oomen), Sander Verschueren, Remco Meeuwsen, Michiel van Os (65e min. Roel Philipsen), Sjors van den Broek, Justin Meeuwsen.