In de seizoens-opener in eigen huis tegen het Tilburgse Were Di bleek Viola zondag een maatje te klein. De gasten maakte in de eerste helft het verschil en bepaalde de eindstand al voor rust op 0-2.

Nadat Viola ondanks overwinningen op Chaam en Gesta niet verder wist te bekeren door een nederlaag tegen Bavel, werd zondag de competitie afgetrapt. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de bezoekers uit Tilburg-Oost de bovenliggende partij. Viola werd teruggedrongen op eigen helft en binnen tien minuten lag de bal via een schot vanaf de rand zestien in het Alphense doel (0-1). Halverwege de tweede helft werd de voorsprong via een vrije trap vanaf de zijkant verdubbeld. In het restant van de eerste helft kwam het meeste gevaar van de gasten nog via enkele afstandsschoten. Viola probeerde in de omschakeling voor gevaar te zorgen, maar echte kansen leverde dit niet op.

Na de rust kwamen de Alphenaren een stuk beter voor de dag. Er werd verder van het eigen doel gevoetbald, wat al snel tot een aantal doelpogingen leidde. Een inzet van afstand van Sjors van den Broek miste de juiste richting en een inzet van Tim Vissers werd eenvoudig gekeerd door de Tilburgse doelman. Verder bleven de mogelijkheden aan beide kanten schaars. Were Di verscheen nog enkele keren dreigend voor het Viola doel, maar op een bal die van de lijn werd gehaald na, leverde dit hen geen grote kansen meer op. Ook Viola kwam niet meer in aanmerking voor de aansluitingstreffer, waardoor de punten mee naar Tilburg gingen. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen GSBW op het programma.

Opstelling: Stef de Jong, Brian Bijlsma, Bart Laurijssen, Max Graafmans (80e min. Stijn Lauwers), Jack van der Vloet, Roel Philipsen, Sander Verschueren (90e min. Martijn van Sas), Tim Vissers (80e min. Michiel van Os), Tim Oomen, Remco Meeuwsen, Sjors van den Broek.