Viola kon zondag eindelijk de eerste punten van 2019 bijschrijven. In eigen huis klopte het nummer drie Jong Brabant met 2-1.

Onder aangename omstandigheden bood Viola subtopper Jong Brabant goed partij in de eerste helft. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld waardoor de kansen schaars waren. Waar Viola via enkele standaardsituaties en hoge ballen vanaf de zijkant nog wel voor wat gevaar zorgde bleven mogelijkheden voor de gasten uit. Vijf minuten voor rust leverde een vrije trap op de rand zestien Viola de openingstreffer op. Tim Oomen werkte de bal hard in de linkerbenedenhoek. Amper een minuut later werd de voorsprong verdubbeld door Tim de Jong. Op aangeven van Justin Meeuwsen bleef hij alleen voor de doelman koelbloedig door de bal laag binnen te schuiven (2-0).

Na de rust verscheen er een beter Jong Brabant binnen de lijnen, waardoor het spel zich voornamelijk op de helft van Viola afspeelde. De Alphenaren hielden voornamelijk tegen en loerde op een snelle uitbraak. Op enkele gevaarlijke momenten voor het Viola-doel slaagde het daar aanvankelijk goed in. Een kleine tien minuten voor tijd wist Jong Brabant uit een vrije trap toch de aansluitingstreffer te maken, waarna een spannende slotfase volgde. Hierin had Viola het geluk eindelijk een keer aan zijn zijde, waardoor de overwinning over de streep werd getrokken. Komende zondag gaan de Alphenaren op bezoek bij Audacia.

Opstelling: Peter Bogaards, Brian Bijlsma, Bart Laurijssen, Gijs Boers, Brent van Tilborg, Roel Philipsen, Remco Meeuwsen, Michiel van Os, Tim de Jong (60e min. Dries Govers), Tim Oomen (70e min. Niek van Hoek), Justin Meeuwsen (85e min. Martijn Stabel).